Jeg er bare nysgjerrig pa hvor mange av dere som bruker Digitrax Dispatch-funksjonen. Min forstaelse er noe begrenset angaende denne funksjonen. Sa vidt jeg kan fortelle, ser det ut til a gjelde hovedsakelig for eldre gasspjeld som bare stotter 2-sifrede adresser.

Sa bruker noen dette? Eller ignorerer du for det meste det og bruker utgivelsen?

johnsocha blogg Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Dispatch-funksjon pa Digitrax-gasser.

Jeg bruker Dispatch (Disp) -funksjonen pa min UT4 for a frigjore en lokomotivadresse, sa jeg kan velge en annen lokomotivadresse pa UT4. Ogsa siden min UT4 ikke kan bygge bestar jeg av DT100 (jeg har et eldre Empire Builder System som fulgte med en DB150 og en DT100-gasspjeld) for a lage en komponent, sa send den som bestar slik at jeg kan velge (sel) den bestar av min UT4. Jeg liker virkelig den store bryteren og retningsbryteren som er tilgjengelig pa UT4, og foretrekker a bruke denne gasspjeldet over DT100-gasspjeldet under mine uformelle operasjonssessioner. Jeg haper jeg har klart a svare pa sporsmalet ditt?

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Digitrax Release vs Dispatch.

Jeg har alltid brukt Dispatch-metoden og var ikke klar over Utgivelsesmetoden. Takk for at du sendte dette sporsmalet. Gjett det er tilbake til Digitrax-handboken!

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

@ Rett, takk. Det gjor.

@ Rett, takk. Det er fornuftig.

@dnapper, jeg tror du kan gjore det samme ved a bruke utgivelsen i stedet for a sende. Det er sant et ekstra tastetrykk pa Digitrax-gasspjeldene. Ogsa, kun ett sted pa oppsettet kan v re i avsendt tilstand.

Jeg antar at jeg burde ha spurt sporsmalet i forbindelse med a bruke JMRI med WiThrottle, da det er to separate knapper.

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

For a slette spor i kommandostasjonen.

. du bor normalt ga pa «loco» deretter «Dispatch» rutine, sa hvis du kjorer med JMRI, gar du til skjermbildet Slot Monitor.

og fjern ditt loco / besta fra sporet (e) ved a bruke «frigjor» knappen pa den sporet (e).

For Zephyer og DB-150 kommandostasjoner har du en begrenset mengde spor, sa det hjelper a rydde sporene ASAP.

Pa slutten av hver okt, gjor det til en vane a slette alle sporene i kommandostasjonen for du slar den ned.

Beste maten a beholde «Slot Max» melding fra a odelegge en okt.

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Jeg har aldri forstatt hvorfor.

Jeg har aldri forstatt hvorfor dette er nodvendig, hva fyller man pa? Og hvorfor? Det er ikke et problem pa min Lenz eller vennene mine NCE, og jeg dypper det, tror CVP har det heller, men Digitrax-layoutene jeg opererer pa, er bekymret for det. Hva skjer og hvorfor? Jeg vet at noe kan fylle opp til det at ingen motorer kan velges, men jeg har aldri funnet ut hva.

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Frigjor Flaky?

Jeg var nysgjerrig pa hvordan alt dette virker sa jeg gjorde litt testing med en Digitrax Zephry DCS-50 koblet til JMRI. Da viste jeg sporskjermen. Det jeg oppdaget overrasket meg.

Forst fant jeg handboken veldig forvirrende om hvordan du skal slippe i stedet for a sende. Instruksjonene de gir er i utgangspunktet det samme. Sa hvis du folger instruksjonene for a frigjore, gjor den bare en forsendelse, noe som betyr at sporet i kommandostasjonen fortsatt brukes. Gjennom proving og feiling fant jeg folgende sekvensresultater i sporet som ble frigjort, gitt at du allerede har loco-seleksjonen:

Loco, Exit, Loco, Exit, Loco, Exit.

Den siste Avsluttingen er ikke nodvendig, da den utgives like for. Dette er ikke i det hele tatt hva handboken sier. Har andre kjort inn i denne oppforselen? Jeg har ingen andre Digitrax kommandostasjoner, sa jeg vet ikke om denne oppforselen er spesifikk for DCS-50.

Den andre tingen jeg oppdaget er at verken iPhone WiThrottle eller Android Engine Driver viste en Dispatch-knapp. De hadde bare utloserknappen, og trykke pa den knappen slettet ikke sporet.

Det tredje jeg fant er at gasspjeldet i JMRI faktisk viser bade Dispatch og Release knapper, men de ser ut til a gjore det samme, som bare sendes. Sa den eneste maten a rydde et spor pa ser ut til a v re enten a folge dansen over eller eksplisitt klare spor. Er jeg rett pa denne oppforselen?

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Clearning Slots.

Jeg hadde min Digitrax Empire Builder med DB150-kommandostasjonen de siste 17 arene og har aldri ryddet noen spor og jeg har aldri mottatt den fryktede «Slot = Max» budskap. Ja, jeg er en lone ulv operator, men i lopet av de siste 17 arene har jeg sikkert lagt til mer enn 22 lokomotiver adresser til min DB150. Hver gang en gang imellom vil DB150 lane flere bip, og jeg har alltid hatt det, men det var systemklaringssporene, som ikke lenger hadde inngang fra en gasspjeld? Jeg kommer ikke til a satse pa familiens gard pa den, men jeg tenker bare at sletting av spor blir viktig med en stor gruppe operatorer?

Fra min forstaelse er bruken av spor i kommandostasjonen det som gjor at du kan koble fra et sted og koble til et annet sted pa Loco-Net. Hvis jeg husker riktig, er det enda en time-out, at hvis du ikke kobler gasspaken tilbake til en Loco-Net-port innen en bestemt periode, kan en annen gasspjeld stjele den lokomotivadressen, ta kontroll over det lokomotivet eller besta i sporet. Jeg tror ogsa at det er konseptet bak forsendelse, din gasspjeld frigjor sporet slik at en annen gasspjeld kan ta kontroll over sporet.

Igjen er dette bare min erfaring med a bruke DB150 i lopet av de siste 17 arene med en DT100 og UT4 gasspjeld.

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Sletting av spor.

A ha var klubboppsett pa National Train-showet denne sommeren ga oss muligheten til a snakke med og stille sporsmal til Digitrax Tekniske representanter. Jeg pleide a sende locos ved a trykke pa loco, send inn. Denne kommandoen forsynte sikkert lokoen fra a bli brukt, men jeg ble rettet av Tech-repen, og han forklarte at ved hjelp av den kommandoen vil forsendelsen plasseres, men det sletter ikke sporet som den brukte av det loco. Det forblir i det sporet og tar opp plass selv om du ikke bruker det. Du ma bruke Loco, send, avslutte kommando for a fjerne loco fra sporet. Det vil sikre at sporet frigjores for a bruke for et annet sted og forhindre a fa «sporet maks» budskap.

Logg inn eller registrer deg for a skrive kommentarer.

Interessant informasjon.

Som jeg deltar i to klubber som begge bruker Digitrax, er dette nytt, men nyttig informasjon for meg!